By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Samsun UmutSamsun UmutSamsun Umut
  • Köşe Yazısı
  • Özel Röportaj
  • Kitap Tanıtım
Reading: TEOG Kalksın Mı?
Share
Font ResizerAa
Font ResizerAa
Samsun UmutSamsun Umut
Search
  • Köşe Yazısı
  • Özel Röportaj
  • Kitap Tanıtım
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Kullanıcı Sözleşmesi
  • İletişim
Her Hakkı Saklıdır © 2024 Samsun Umut
Köşe Yazısı

TEOG Kalksın Mı?

Mehmet Çamlıbel
Mehmet Çamlıbel 09/18/2017
Share
2 Min Read
SHARE

Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş (TEOG) sınavı kaldırılıyor.

Yani ortaokuldan liseye geçişte sıralamaya ve gidilecek okula temel teşkil eden sınav artık yok.

Öğrenciler bundan sonra liseye sınavsız olarak gidecekler.

Peki, öğrencinin hangi lisede okuyacağı nasıl belli olacak?

Gelmesi beklenen sistemde öğrencinin ilköğretimde geçirdiği 8 yılın başarı ortalaması ile bir performans notu elde edilecek. Yani öğrencin okul derslerinden girdiği sınav esas değerlendirmeyi oluşturacak. Çocuğun katıldığı sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de etki edecek. İzledikleri tiyatro oyunları, opera, bale gibi aktiviteler, çaldıkları enstrümanlar, katıldıkları spor aktiviteleri, devam ettikleri sanat ve spor kursları da belli bir katsayı hesabına göre öğrencilere ek puan getirecek. Çocuğun 8 yıllık değerlendirmesi gideceği okulu belirleyecek.

Daha Fazla

ACELE ARANIYOR!

Bu Bayram Başka Bayram

“Güneşin Altında Bir Dost”

Halktan Daha mı Akıllısınız?

Çekinceler var mı?

Burada en önemli soru “Öğretmenlerin not verirken ne kadar tarafsız olabileceğidir?”

Tabiidir ki kurumsal ve kişisel baskı süreçlerinden maddi çeldiricilere kadar her şey öğretmenin vereceği notu etkiler.

Eğitim camiasındakiler bilir; genelde ilçeler bazında yapılan müdürler toplantısında okul başarıları gündeme gelir. Müdürlerin üzerlerindeki baskıyı hafifletebilmek için not konusunda öğretmenlere yüklenmeyeceğinin bir garantisi yoktur.

Yine özel okulların kendi öğrencilerine en yüksek not hariç not vereceklerine inanmak hayalcilik olur. Ayrıca özel okul öğrencileri sosyal faaliyetler konusunda devlet okulu öğrencilerinden oldukça avantajlı konumdadır.

Özel ders veren öğretmen gerçeği de unutulmamalıdır.

Devlet vatandaşları arasında eşitliği gözetmelidir. Hele de konu bu ülkenin geleceği olacak pırıl pırıl çocuklar olunca.

Sınavsız geçiş olmalıdır. Ama ilkokuldan itibaren öğrencinin, ilgi ve yetenekleri konusunda yönlendirilerek gitmesini sağlayan bir sistem kurulmalıdır. Bu sistem adam kayırma ve benzeri zaaflardan arındırılmalıdır. Öğretmen baskı guruplarının etkisini düşünmemelidir.

Share This Article
Facebook Email Print
Share
Leave a Comment

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gözden Kaçmasın

Yeni Yıl

07/04/2021
Söz Sende Karar Senin

Düşene Vurma Yarışı

06/21/2023

Ülkemizin Üzerine Bocalanan Çöl Tozları Yararlı mı, Zararlı mı?

11/18/2024
samsun-carsamba

Çarşamba Köprüsünde Rapsodi

04/09/2020
Her Hakkı Saklıdır © 2024 Samsun Umut
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Kullanıcı Sözleşmesi
  • İletişim
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?