YAZAR HAKKINDA;
Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni yazarımız 1992 Samsun doğumludur. Öğrenim hayatının hepsi bu şehirde geçmiştir. Edebiyata olan ilgisi çok küçük yaşlarda başlayan yazarımız dedesinin akşamları onu dizinin dibine alıp saçlarını okşayarak uyuyana kadar anlattığı hikayelerde neler yoktu ki? Belki de bilinç altında yer edinmiş bu hikayeler onu ileride yazmaya iten nedenlerin temelini oluşturuyordu. Liseye geçince edebi eserlerle tanışmış edebiyatın kendisine sığınak olduğunun farkına varmıştı. Çok okuyor belki de okuduklarının da etkisiyle gizli gizli yazmaya çalışıyordu. Dünyası tamamiyle okumak ve yazmaktı. Lise sıralarında girdiği bu yol; tutkuya dönüşmüş, içinde inanılmaz bir istek oluşturmaya yetmişti bile. O yüzden edebiyat bölümünü tercih etmiş ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanmıştı.
Üniversitede daha çok yazmaya başlamış ancak bir köşede saklayıp zamanını bekler olmuştu. 2021 yılında artık vakti gelmiş ve “KAPI” adını verdiği ilk öykü kitabıyla kapıları açmış ve okurlarıyla buluşmuştur.
Birkaç yerel kanalda 100’ü aşkın “Sanat Sarmalı” adında sanat ve kültür üzerine çok tutulan programın yapımcısı ve moderatörü olarak kendini TV ekranlarında bulmuştur. Bu ortam kendisini Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesinde önce Medya ve İletişim Bilimleri alanında yüksek lisans daha sonra Radyo TV ve Sinema bölümünde lisans eğitimi almaya itmiştir. Ayrıca “Medyacı TV” adında bir internet kanalı kurarak bu sahada da hizmet etmeye başlamıştır.
Öykü; gerçek ya da tasarlanmış olayları ilgiyi çekecek bir biçimde anlatan romandan kısa, düz yazı türüdür. Bireyin ve toplumun gelişmesini, çelişkileri, çatışmalarını kararlı biçimde sergileyen sanat türüdür. Öyküler kendi başına bir bütünsellik taşımalıdır. İçeriği, kurgusu, dili, anlatımıyla organip bir bağ içinde olan yaşayan yaşatılan estetik imge, dygusallık ve bireysellik gibi zaman zaman bunalımları aksettiren hissettiren ama bunalıma sokmayan ileriye dönük gelecek kaygısı taşıyan donanımlı olmalıdır. Taşıdığı kaygıyı dile getirip düşünceye sevk etmelidir. Bugünün sorunlarıyla geleceğe bakılmalıdır. Edindiği bilgi ve gözlemleri kendi süzgecinden geçirerek gelecek için kullanmalıdır.
Yazın dünyamıza öyküleriyle adım atan Bengül Alkan edebiyatımıza yeni bir umuttur. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeninin dildeki özgünlüğü, öykü dünyasına ustalıkla girişinin ilk belirtisidir. Kullanılan dil inceliği yazın kurgusuyla geleceğin varsıllığı içinde yer alacaktır. Yazarın öykülerinde dil harmanında kelimelerin cümleye dönüştüğü görülür. Öykü dili sağlam, olgular ustalıkla işlenmiş Türkçe’nin duru sular gibi tepelerden aşağılara köprüler kurup aktığı, dilimizin kirletilmekte olduğu şu günlerde serin bir esinti olarak duyguları sarması umutları pekiştirmektedir.
Usta bir yazarın geleceğe doğrulması inancı dil adına güven vericidir. Öykülerde nesnelliğin yanında öznel yaklaşımlar da vardır. Bazı kitaplar bir solukta okunur. Dil yaklaşım okuyucuyu çeker. Yazarımızın elinizdeki “ÇEKMECELER” adlı kitabı bu türdendir. Damaklarınızda güzel Türkçenin tadı ve olayların izi kalacaktır. Yeni Türk Edebiyatı alanında kürek çeken yazarımız; otantik, fantastik, egzotik, psikolojik, felsefik, mizahi, hicivsel ve sosyal içerikli günümüz konularını iyi bir gözlemci olarak metafor ve ironilerle olağanüstü diyaloglarla akıcı, sade ve duru Türkçemizle anlaşılır ve etkileyici mesajlarla donatmaktadır. İmgelerine sanatsal ve ince bir zeka ile yer vermektedir.
Kitabı okudukça bambaşka alemlere yolculuk edecek kendinizi olayların içerisinde bulacaksınız. Edebiyatımızın engin denizinde yüzmeye başlayan genç yazarımız kulaçlarını daha da hızlanarak atacaktır. Ve vakti geldiğinde edebiyat dünyasında aranılan ve hak eden bir öykücü olarak yerini alacaktır.