Yıllardır ülkemizde öğretmen yetiştiren kurumlar üzerinde çeşitli oyunlar oynandı. İlk önce Köy Enstitüleri kapatıldı.
Sonra da öğretmen yetiştiren kurumlar önce değiştirildi, daha sonra da kapatıldı.
Yıllarca önce kapatılan öğretmen okulu ve öğretmen lisesi mezunları sanal ortamda bir araya geldiler. Şu ana kadar 53 farklı öğretmen okulundan mezun olan öğretmenler sanal ortamda bir araya gelerek ilk önce Başöğretmen Atatürk’ün huzuruna 11 Kasım2021 de çıkarak;
“Öğretmenlikten emekli olunmaz. Yaşadığımız sürece Cumhuriyete borcumuzu ödemeye devam edeceğiz”
düşüncesini hayata geçirmek için ilk önce Ankara Yenimahalle’de Belediye ile işbirliği yapılarak Başöğretmen Atatürk Anı Parkı‘na kendisini 18 yaşındaymış gibi hissederek, kırlaşmış saçlarıyla her biri gençlik çağı coşkusu içinde ellerinde küreklerle ilk fidanları diktiler.
Yıllarca kara tahta başında tebeşir tutan eller kazma, kürek tutmaya hiç te yabancı olmadıklarını gösterdiler.
O anda tarifsiz coşkuları görülmeye değerdi.
Bu yapılanları yeterli görmeyerek, öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümünde 30 bin fidandan oluşacak bir Başöğretmen Atatürk Anı Ormanı kurmak kararlaştırıldı.
Herkesin gönüllü katkılarıyla Orman Bakanlığının belirlediği Ankara-Akyurt ilçesi Şeyhler köyü kenarında, çevrili alanda orman kurulacak.
Eğitimin ak saçlı neferleri 16 Mart günü fidanları toprakla buluşturmak için şimdiden tören gününü heyecanla beklemeye koyuldular.
Çalıştıkları sürece Öğretmen marşını
”Alnımızda bilgilerden bir çelenk, Nura doğru can atan Türk genciyiz…”
Seslendiren eğitimin adsız kahramanları, 16 Mart günü de Ağaç türküsünü
“Dağlar taşlar ağaç olacak, Yaz gelecek, kış gelecek Ülkemiz cennet kalacak, Kazmalar elimizde çukur açalım, Kürekler elimizde toprak atalım Yaz demeden, kış demeden ağaç dikelim…”
Uygulamalı söylemeye hazırlanıyorlar.